Bakonyi Károly szőlőnemesítőre, a cserszegi fűszeres atyjára emlékeztek 100. születésnapjához közeledve a Georgikon campuson. A nap során konferencia, számos szakmai program és borkóstoló is várta a vendégeket. Szabó Péter főszervező, egyetemi oktató hang
Tíz éve távozott az örök szőlődűnékre Bakonyi Károly kertészmérnök, szőlőnemesítő, a cserszegi fűszeres atyja. Akik ismerték, úgy emlékeznek rá: tudós volt és igaz ember, remek kolléga s nagyszerű apa, akinek életművét a soha el nem vesző jókedv keretezte
Dr. Bakonyi Károly kertészmérnökre, szőlőnemesítőre, a Cserszegi fűszeres atyjára emlékeznek azzal a konferenciával, amelyet augusztus 26-án 14 órakor tartanak a Balaton Színházban.
Az egyik legkedveltebb borszőlőfajta a cserszegi fűszeres, mely igazi zalaikum, hiszen a 2010-ben elhunyt dr. Bakonyi Károly nemesítette 1960-ban Cserszegtomajon az Irsai Olivér és a piros tramini keresztezésével. Kuprivecz József egyik kedves fajtája ez,
Már az elnevezése is árulkodó. A borkészítéssel foglalkozó cserszegtomaji Romsics Bencével utánajártunk, hogy mit takar a megnevezés, illetve mi áll a különlegességének hátterében.
Bak - A bormustrák, bírálatok versenyek idejét éljük, számos zalai településen mérik össze tavasszal a gazdák múlt évi munkájuk eredményét. Így volt ez az elmúlt hétvégén Bakon is.
Keszthely - A „Cserszegi fűszeres atyjára” emlékeztek a Pálmaháznál lévő emléktáblánál a Balatoni Borbarát Hölgyek és a Da Bibere Zalai Borlovagrend tagjai.
Keszthely - A „Cserszegi fűszeres atyjára” emlékeztek a Pálmaháznál lévő emléktáblánál a Balatoni Borbarát Hölgyek és a Da Bibere Zalai Borlovagrend tagjai.