Hírek

2011.10.09. 12:25

Milyen az építkezési kedv manapság Lentiben?

Milyennek látja az építkezési kedvet ma a határ menti város, Lenti térségében? - kérdeztük Horváth Zoltántól, az építőanyag-kereskedéssel foglalkozó Mozaik-Alkagép Kft. tulajdonosának.

Gyuricza Ferenc

- A magánerős építkezések száma az utóbbi két-három évben rendkívüli mértékben lecsökkent - mondta Horváth Zoltán. - Lentiben és térségében éves szinten egy-két új építésű családi házzal számolhatunk. Mindez az ország gazdasági, valamint a lakosság pénzügyi helyzetére vezethető vissza. Helyzetünket a faházak elterjedése is rontja, azokhoz ugyanis a hagyományos építőanyagból csak kevés szükségeltetik. A társasházak terén szintén nagy a visszaesés, a megyében jelenleg egyetlen ilyen beruházás zajlik.


Horváth Zoltán szerint az építőipar jelenleg a felújításokra tud alapozni, illetve az önkormányzati beruházásokban bízhatnak a vállalkozások. Lentiben utóbbi tekintetében viszont nem jók a tapasztalatai, mint mondja: a közbeszerzések során rendre olyan feltételeket támasztanak, amelyek eleve kizárják a helyi szereplőket.

- Véleményem szerint az önkormányzatnak éppen arra kellene törekednie, hogy megrendeléseivel ebben a nehéz gazdasági helyzetben segítse a helyi vállalkozásokat. Az országban erre számos helyen van pozitív példa, sajnálatos, hogy Lentire nem ez a jellemző - tette még hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!