Hírek

2011.10.07. 16:21

Marton István szerint nincs szüksége Nagykanizsának fejlesztési hitelre

"Nincs szüksége fejlesztési hitelre a városnak" - mondta Marton István, a Kanizsáért Közéleti Egyesület elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

Steyer Edina

Az önkormányzati képviselő a legutóbbi közgyűlésen született döntést bírálta. Szerinte Cseresnyés Péter - az általa kézben tartott Fidesz-frakcióval - megszavaztatott 750 millió forintnyi működési célú hitelfelvételt. Marton István úgy véli, erre egyáltalán nincs szükség. Ennek egyik oka pedig az, hogy a közintézmények várható államosítása miatt Kanizsának sokkal kevesebbet kell majd költenie fenntartásra.

A képviselő hangsúlyozta, a polgármester mindezt tetézi az újabb 3 milliárd forint összegű fejlesztési célú kötvénykibocsátással, mely vetekszik az előző ciklusban elindított húszmilliárd forintos fejlesztések önrészével. A képviselő szerint ezek a lépések a szakértő gazdálkodás teljes hiányával magyarázhatók, s azzal, hogy vannak, akik még ebben a válságos időszakban sem látják be, hová vezet a felelőtlen hitelfelvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!