Hírek

2011.10.27. 13:44

Mandátumának visszaadására szólítják fel Baracskai Józsefet

Parlamenti mandátuma visszaadására szólította fel csütörtökön Baracskai Józsefet az MSZP Zalai Területi Szövetsége. Góra Balázs ügyvezető alelnök, valamint Major Gábor alelnök és városi elnök sajtótájékoztatót tartott Zalaegerszegen a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) MSZP-ből kiválása utáni helyzetről.

Szabó Judit

Szerdán összeült ez ügyben a szocialisták zalai párttanácsa, s  arról döntött, hogy november 11-én küldöttértekezletet tartanak és új elnököt választanak. Erre azért van szükség, mert Baracskai József megyei elnök is elhagyta az MSZP-t.


A párttanács arról is határozott, hogy felszólítja Baracskai Józsefet, adja vissza a listán szerzett  parlamenti képviselői mandátumát a szocialista pártnak, a területi szövetséggel kötött megállapodása alapján.

Major Gábor szerint ez így korrekt: aki új pártba lép, kezdje a nulláról, ne más babérjaival ékeskedjen. Major Gábor egyébként nem érti a DK kiválását, mert a platform hat kezdeményezéséből négyet elfogadott az MSZP. Arra számít, hogy a zalai párttagok legfeljebb 15-20 százaléka lép át Gyurcsány Ferenc pártjába, nem hiszi, hogy  tömegesen távoznának.



Kapcsolódó cikkeink: 

Leváltanák Orbán Viktor kormányát

MSZP és a Demokratikus Koalíció: zalai reakciók a kiválásról

Megalakult Gyurcsány Ferenc pártja (frissítve)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!