Hírek

2011.10.20. 18:12

Közgyűlés: veszteség, cégautó és beiskolázás a napirendek között

Harmincnál kevesebb témakört érintő önkormányzati közgyűlés zajlott csütörtökön Zalaegerszegen.

Szabó Judit


Az első vitát az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. üzleti tervének és az ügyvezető, Kugler László prémiumfetételeinek módosítása váltotta ki. Korábban kötelezettséget vállalt a közgyűlés: a városi strand nyári működtetésével kapcsolatos többletköltségeket elismeri. Ezt tette csütörtökön a kft. 26 millió forintra tervezett mérleg szerinti veszteségének 3,5 millió forintos megemelésével.

Emellett a tulajdonosi tanácsadó testület javaslatára módosították az ügyvezető prémiumfeltételeit.

Az aquapark idei látogatószámához kötődő feltételt enyhítették  az áprilisban elfogadotthoz képest.
A vitában a baloldal is elfogadhatónak tartotta  a veszteség növelését, de kifogásolta, hogy eközben az  ügyvezető személygépkocsi-vásárlást tervez 6 millió forint értékben, pedig ez nem szerepelt az üzleti tervben.   

Gyutai Csaba polgármester jelezte: autóra szükség van, dinamikusan kell dolgozni, ha a cég meg akar felelni a város elvárásainak, majd  rámutatott, a 6 millió csupán  keretösszeg. Kugler László  arról beszélt: nem szabadna csak  a városi strand  üzemelése és  az autóvásárlás terve alapján megítélni a kft.-t, hanem a teljes működés alapján. Azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a futballstadion amortizációja milyen nagy szerepet játszik a veszteségben. Másrészt nem kérte a strand miatti veszteség átvezetését, ez a korábbi közgyűlési határozat miatt történik, s úgy folytatta: eddig a saját autóját és telefonját használta céges ügyekben is, s nem igényelte költségei megtérítését.

A közgyűlés elfogadta  a középiskolai beiskolázási tervet. Balaicz Zoltán alpolgármester rámutatott, jövőre is 43 középiskolai osztály indul, mint idén,  de 353-mal több tanulóval, annak köszönhetően, hogy távolabbi településekről is sokan választják az itteni iskolákat. Az egerszegi  helyzetet annak fényében különösen  kedvezőnek nevezte, hogy országosan a 152 ezer középfokú férőhelyből 56 ezer üresen maradt a nyári, első beiskolázási körben. Az ülésen elhangzott: Zalaegerszegen továbbra is a gimnáziumok a legnépszerűbbek, de   nőtt   az önkormányzat által kiemelten kezelt  gépészeti képzésekben  részt vevők száma is.

Felülvizsgálták a lakáshasznosítási tervet. Idén még négy lakást tudnak kiadni  krízishelyzetben lévőknek és kettőt költségelven. Továbbá felvetődött, hogy ha legközelebb közterületet neveznek el, gondoljanak Udvardy Ignác (1877-1961) zalaegerszegi születésű festőművészre. Gyutai Csaba a javaslatot támogatta. Készül egy  lista azokról, akik  méltók rá, hogy így is  megőrizzék az  emléküket.

Az idei  közmeghallgatás december 1-jén  16.30-kor lesz a városi díszteremben, döntöttek a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!