Hírek

2011.10.17. 05:36

Két felújított épület Bókaházán

Idén két nagyobb beruházás is megvalósult a településen: megújult és kibővült a kultúrház, s kívül-belül megszépült a templom Bókaházán.

Varga Lívia

Az ünnepélyes avató tegnap délelőtt szentmisével kezdődött, amit Márfi Gyula veszprémi érsek celebrált. Aztán a résztvevők átvonultak a Szent Mihály templom szomszédságában álló kultúrházhoz, aminek mostantól IKSZT (Integrált Közösségi Szolgáltató Tér) a hivatalos neve, ám a helyieknek valószínűleg továbbra is községháza vagy kultúrház marad - fogalmazott a település polgármestere, Lóth Eszter.

- Közel 18 millió forintból megújult, kibővült s új eszközökkel gazdagodott a ház, amely a könyvtár és az e-Magyarország Pont mellett otthont ad a civileknek, a falugazdászoknak, és segíti a vállalkozásokat is. A pályázati forrás 10 millió forintos része a következő három év működését biztosítja, amit legalább további két évig már saját erőből kell majd megoldanunk.


A templom külső felújítása szintén pályázat révén, több mint 4,5 millió forintból valósult meg, míg a belső festést, átalakítást a bókaházaiak összefogása tette lehetővé.

Az IKSZT-t Manninger Jenő, a megyegyűlés elnöke avatta, kiemelve: a kistelepülések megtartó erejéhez szükségesek az ilyen beruházások.

- Jó falun lakni, bár vannak nehézségek - fogalmazott. - Kellenek munkahelyek és ilyen létesítmények is, mert könnyítik az életet és lehetőséget adnak. Ha okosan használják az uniós forrásokat, azok segítik a megmaradást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!