Hírek

2011.10.24. 15:49

Gyermekbalesetek: gyakorlati bemutatóval egybekötött előadás

A gyermekbalesetek esetében a legfontosabb, hogy a sérült a lehető legrövidebb időn belül elsősegélyben részesüljön. Ezt a célt szolgálta a gyakorlati bemutatóval egybekötött előadás, amit Ari Miklós mentőtiszt tartott hétfőn Lentiben működő gyermekotthonok dolgozói számára.

Gyuricza Ferenc

A tanfolyamon nemcsak a balesetet szenvedettek korszerű és gyors ellátásához szükséges ismereteket adták át, de Ari Miklós a gyermekotthonok speciális helyzetéhez igazodva néhány betegségtípusról, azok felismeréséről, illetve a szükséges teendőkről is beszélt. Elmondta, mely esetekben kell feltétlenül mentőt hívni, illetve szólt arról is, hogy egyes betegségek, rosszullétek esetén, illetve baleseti sérülés után mi a gondozó teendője a szakszerű segítség megérkezéséig.


- Az előadást munkaközösségünk tagjai kezdeményezték, mert kerültek már olyan szituációba, amikor nem volt egyértelmű, mit kell tenni - mondta Horváth Gyöngyi gyermekotthon-vezető. - Az otthonokban előfordulnak kisebb balesetek, s ezek ellátásáról kevés információval rendelkeztek eddig a kollégáink. Szükségesnek tartottuk továbbá a szintén előforduló pszichés problémák kezelésével kapcsolatos információk átadását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!