Hírek

2011.10.06. 05:23

A gyilkos beszámíthatatlan - Bogdán Tibor volt élettársa csak igazságot akart

Rendkívül megviselte az Irakban 2 és fél éve agyonlőtt nagyradai Bogdán Tibor volt élettársát, hogy beszámíthatatlanság miatt felmentette a bíróság a zalai szanitermunkás gyilkosát, Carl T. Stovall tizedest. A tárgyaláson, mely kimondta, Tibor gyilkosának az ítélet szerint elmegyógyintézetbe kell vonulnia az áldozat volt élettársa és annak ügyvédje is jelen volt.

Horváth-Balogh Attila

A tettest, Carl T. Stovall tizedest beszámíthatatlansága okán felmentették. Az áldozat volt élettársa és annak ügyvédje is jelen lehetett a tárgyaláson. Lakos Lászlóné (aki 4 évig élt együtt Bogdán Tiborral) azt remélte: a bűnös elnyeri méltó büntetését, hisz elvette a most 8 és fél éves Bencétől az édesapját. Csalódnia kellett - a katonai bázison történtekről, s arról, hogy mit érez most, beszámolt lapunknak.

Rendkívül megviselte az Irakban 2 és fél éve agyonlőtt nagyradai Bogdán Tibor volt élettársát, hogy beszámíthatatlanság miatt felmentette a bíróság a zalai szanitermunkás gyilkosát, Carl T. Stovall tizedest.Tibor gyilkosának az ítélet szerint elmegyógyintézetbe kell vonulnia

Lakos Lászlóné bő egy hétig tartózkodott ügyvédjével, dr. Bankó Tiborral a texasi Fort Hood katonai bázis bíróságán. Hétfőn tértek haza - elkeseredve.

- Szörnyű volt hallani a tárgyaláson, hogy hányan megakadályozhatták volna Tibor halálát, ha időben lépnek - szögezte le. - Stovall is ott volt a tárgyalóteremben, de ő elvileg nem tudta, hogy én áldozata hozzátartozója vagyok. A vád- és a védőbeszédek közben végig figyeltem az arcát, ám az rezzenéstelen maradt, a megbánás legkisebb jele sem látszott rajta. A zavarodottsága viszont egyértelműnek tűnt, végig előre-hátra hintázott a székén, malmozott az ujjaival...

Mint azt Bogdán Tibor volt élettársa elmondta, a tárgyaláson sem ő, sem ügyvédje nem kérdezhetett, csak figyelhették az eseményeket.

- Az érintett a legérzékenyebben, hogy az 5 napig tartó tárgyalás során soha, senki (se Stovall, se a védelem) nem kért tőlem, tőlünk bocsánatot a tragédiáért. Az egész nagyon személytelen volt, Tiborról csak mint áldozatról beszéltek, egyedül a vádat képviselő ügyész hozta szóba többször is a nevét, hogy mégis valahogy lejöjjön a jelenlévőknek, hogy ő ott tulajdonképpen a munkáját végezte - árulta el. - Ám mindennél fájdalmasabbnak bizonyult maga az ítélethirdetés, amikor felmentették Stovallt, aki üdvrivalgásban tört ki és boldogan ölelkezett a családtagjaival - mintha nem vette volna el egy ártatlan ember életét.

A döntés ellen fellebbezni nem lehet, a felelősség megállapításáról pedig amerikai részről nem esett szó.

- Az elkövető most majd elmegyógyintézetbe kerül,de nem hinném, hogy az egyenértékű lenne a börtönnel...

- Az elkövető most majd elmegyógyintézetbe kerül,de nem hinném, hogy az egyenértékű lenne a börtönnel...

Beszámíthatatlansága miatt nem bűnös Bogdán Tibor gyilkosa (fotóval)

Az orvos szerint nem beszámítható a zalai férfit meggyilkoló amerikai katona

Miért lőtték le Bodán Tibort Irakban? Két éve nincs válasz

Bárándy kiszállt az Irakban agyonlőtt Bogdán Tibor ügyéből

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!