Hírek

2011.09.21. 17:00

Négy méter 96 ezerért?! - Ismét ál-csatornatisztítók tevékenykedtek Dél-Zalában

Állítólag ismét trükkös ál-csatornatisztítók jelentek meg szerdán Sormáson. Négyméteres szakasz kitakarításáért(?) 96 ezer forintot akartak elkérni.

Horváth-Balogh Attila

Délelőtt Póczai Zoltán polgármester jelezte: újra megjelentek a településen  immár másodszor  a trükkös csatornatisztítók. Először márciusban jártak itt, amikor 90 ezer forintot próbáltak kicsikarni hasonló szolgáltatásért.
 
- Fél 12 körül hívott fel az egyik helyi vállalkozó: tudok-e arról, hogy egy brigád szennyvízcsatorna-hálózat tisztítást végez, mert náluk megrendelés nélkül megjelentek és kérték a munka ellenértékét - idézte fel a polgármester. - Mondtam neki, hogy próbálja ott tartani az embereket, én addig szólok a rendőrségnek.

A polgármester szerint ugyanaz a csapat volt, amelyik tavasszal járt itt, ugyanis volt, aki felismerte a szakembereket. Hangsúlyozta, szomorú, hogy a magyar jogrendszer nem képes az ilyen és ehhez hasonló csalóknak gátat szabni.

Az érintett vállalkozót is megkerestük az ügyben, aki elmondta: a Balatontól fordult vissza, mikor munkatársai értesítették a hívatlan látogatók érkezéséről.

 - Egyik alkalmazottam írta alá azt a bizonyos megrendelőt, de neki nincs aláírási joga, tehát így semmis - magyarázta.  - Azt mondták neki, meg van beszélve velem, de én ilyesmiről nem intézkedtem. A kollégáim szerint nem tűntek erőszakosnak, csak meggyőző dumájuk volt... Négy méter állítólagos kitisztításáért (nem tudom, hogy elvégezték-e ténylegesen) 96 ezer forintot akartak kérni. Amit persze, eszem ágában sincs kifizetni.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon szerdán még nem tudtak információval szolgálni az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!