Hírek

2011.09.20. 06:22

Játszótér híján marad a járda...

Egyre több súrlódást és vitát generál a játszótér hiánya a nagykanizsai Berzsenyi utcában. Legutóbb egy békés szándékú, de a kisgyermekes szülőket felháborító felhívás váltott ki indulatokat.

Sámel József

"Tisztelettel kérjük a kisgyermekes szülőket, hogy a többi lakótárs nyugalma érdekében, lehetőleg ne az épület előtti járdán levegőztessék a gyermekeiket!" A minap ezt a kérést volt kénytelen megfogalmazni a Berzsenyi utca 14/A társasház közös képviselője, miután az elmúlt időszakban egyre többen kérték a házból, hogy tegyen valamit a kora esti ricsaj ellen. A felhívásról készült fényképet szerkesztőségünknek is elkültdte egy felháborodott szülő.

- Valóban volt kint egy ilyen felhívás, de másnapra levették - mondta egy középkorú asszony, aki szerint csak a földszinti lakót idegesíti a gyerekzsivaj.

A társasház független lakói szerint egyébként nincs feloldhatatlan ellentét a nyugdíjasok és a kisgyermekes családok között, ráadásul mindkét oldalnak megvan a saját igaza.


- Megértem, hogy a földszinti lakót olykor zavarják a gyerekek, de miután tavaly az önkormányzat elbontatta a játszóteret, nincs hová vinnünk a kicsiket - érvelt egy anyuka.

- A felhívást jómagam tettem ki a faliújságra - árulta el Alpár Zoltán, a ház közös képviselője, aki jelezte: nem fogja senkinek a pártját, csupán azt szeretné, ha egy kicsit jobban odafigyelnének egymásra a lakók.

S, hogy miért nincs játszótér a Berzsenyi utcában? Mint azt tavaly megírtuk: a nagykanizsai önkormányzat elbontatta a játszóteret, melynek helyén parkolót alakítottak ki. Volt is nagy felháborodás akkoriban, a lakók aláírásgyűjtéssel tiltakoztak, melynek eredményeként ígéretet kaptak, hogy jövőre, azaz 2011-ben egy új, uniós előírásoknak megfelelő játszótér épül.

- Tavaly a Közlekedésfejlesztési Zrt. megkereste az önkormányzatot, hogy megépítené a Berzsenyi utcai játszóteret, ám azóta nagy a csönd - ismerte el Balogh László, a terület képviselője, aki hangsúlyozta: ha mégsem készül el idén a játszótér, mindenképpen forrást kell találni rá a jövő évi büdzsében.

A Berzsenyi utcai játszótér ügye nemrég a közmeghallgatáson is felvetődött. Akkor az hangzott el, hogy az önkormányzat elküldte már a szerződést a Közlekedésfejlesztési Zrt.-nek, ám a társaság azóta sem jelzett vissza, noha a szerződés szerint október végéig kellene kialakítani a közel 600 négyzetméteres játszóteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!