Hírek

2011.09.02. 17:43

Csúszik a tanévkezdés Zalaszentgróton

Az évnyitót ugyan a héten megtartották, a tanítás azonban csak jövő szerdán kezdődikZalaszentgrót általános iskolájában. A csúszás oka, hogy az intézmény két épületének a tanév végén megkezdett felújítása (pályázati pénzből, mintegy háromszázmillió forintból) még nem fejeződött be teljesen.

Sámel József

Baracskai József polgármester érdeklődésünkre elmondta: a tervezetthez képest minimális a csúszás, amit a felmerülő pótmunkák okoztak. Azt szerették volna, hogy a munkálatok a gyerekek biztonságát egyáltalán ne veszélyeztessék, az oktatás indításáról egyeztetéseket követően döntöttek.


- Átszervezésekre sor került, ezek átmenetiek lesznek. A 38. osztályosok a Zrínyi épületében tanulnak majd, az elsősök és másodikosok pedig a volt, jelenleg üresen álló szakmunkásképzőben kapnak helyet, míg a Csányi épülete (várhatóan októberben) el nem készül  mondta.  Utóbbiról tudni kell, hogy abban nem csak a felújítások történnek meg, hanem átépítik a harmadik emeletet, melyen a zeneiskola kap majd helyet.

Amellett, hogy a gyerekek többsége örül a tanévkezdés csúszásának, az önkormányzat a szóban forgó napokra ingyen belépőt biztosít számukra a termálfürdőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!