Hírek

2011.08.10. 06:02

Zökkenőmentes utunk lesz - Megújul a vasúti átjáró

Jelentős felújítást végez a MÁV Zrt. Nagykanizsán a Csengery utcai vasúti átjárónál: a vasúttársaság megbízásából nemcsak a burkolatot, de 120 méter hosszban a vágányt is cserélik a szakemberek.

zaol.hu

Augusztus elejétől lezárták a nagykanizsai, Csengery utcai vasúti átjárót, ezzel némi kerülőre kényszerítve a belvárosból Miklósfa, illetve Gyékényes felé igyekvő autósokat. Az átjáró burkolatát úgynevezett Strail-rendszerűre cserélik ki, amely a közúti járművek számára is zökkenőmentes áthaladást biztosít.

 

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától kapott tájékoztatás szerint emellett a teljes ágyazat, 120 méter hosszban a sín és a csatlakozó aszfalt cseréjét is elvégzik a szakemberek, akik géppel a vágányt is szabályozzák. Mindez az autósok körében némi problémát okozott, hiszen a lezárás miatt a belvárosból a déli városrészek felé vezető Csengery utca helyett más útvonalat kellett keresniük. Az illetékesek ugyan kijelölték a terelőútvonalat, ám a felirat nélküli, nem túl nagyméretű sárga táblák nem mindenkinek tűntek fel, így sokan kényszerültek forgolódásra az át- járó környékén. A megoldást egyébként a Kisfaludy–Tripammer– Erdész utcák mint alternatív útvonal igénybevétele jelenti a lezárás elkerülésére.

 A karbantartási munkák során módosították a Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között közlekedő vonatok menetrendjét, s Zalakomár és a dél-zalai város között autóbuszok szállítják az utasokat. Mi több, a munkák végeztéig a Zalaegerszeg és Nagykanizsa közötti éjszakai, illetve hajnali személyszállító vonatok menetrendjét is kismértékben megváltoztatták.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!