Hírek

2011.08.29. 02:29

Behozni a lemaradást

A kisebbségi önkormányzatok működését áttekintő fórumot tartott szombaton a Városi Művelődési Központban a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat, a megye társképviseletei és roma civil szervezetek részvételével.

Horányi Árpád

A tanácskozás vendége volt Hegedüs István, az Országos Roma Önkormányzat alelnöke, Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere, országgyűlési képviselő és Vigh László országgyűlési képviselő. Közösen tekintették át a kisebbségi önkormányzatiság múltját, eredményeit, problémáit és a képviselet erősödése érdekében szükséges tennivalókat, az országos politikával való együttműködésre helyezve a hangsúlyt.

Hegedüs István kiemelte: a megválasztással kapott bizalom minden erővel végzett szolgálatot feltételez, a kisebbségi önkormányzatiságnak meg kell találnia a helyét abban a folyamatban, amivel a lemaradást be lehet hozni. Rámutatott arra, hogy rövid időn belül nem érhető el gyökeres változás, de ez nem lehet indok a célok feladására, az elkeseredettségre.

Házigazdaként Vajda László helyi elnök, megyei kisebbségi tanácsnok egyebek között a külföldi munkavállalás esélyének javításával kapcsolatosan vetette fel az idegennyelv-tanuláshoz való segítségnyújtást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!