Hírek

2011.08.18. 13:21

Becsengetnek Hahóton is - Mégsem zárják be a helyi iskolát

Mégsem zárják be a település általános iskoláját, a képviselő-testület csütörtökön ugyanis visszavonta az erről szóló határozatot - tájékoztatta a Zalai Hírlapot Szabó Zsolt polgármester.

zaol.hu


 Mint arról a héten beszámoltunk: nemrég olyan határozatot hozott a hatóti önkormányzat, miszerint szeptembertől nem finanszírozza tovább az iskola működtetését. Az önkormányzatnak havonta 1,2 millió forintot kellett fizetni a tagintézményt működtető Suli Harmónia Alapítványnak, ám a település március óta nem tudott eleget tenni ez irányú kötelezettségének. Mikor kiderült, hogy az önkormányzat a helyi iskola bezárása mellett döntött, a falu lakossága összefogott, s önkéntes gyűjtés indult a településen.

- A képviselő-testület csütörtökön délelőtt közel két órás ülést tartott, mely során visszavonta az iskola bezárására vonatkozó határozatot - mondta a zárt ülést követően Szabó Zsolt polgármester. - A lakossági kezdeményezés, a sokak által vállalt anyagi felajánlás havonta pár százezer forintos segítséget jelent az iskola további működtetéséhez. A testület azonban hosszútávon is szeretné biztosítani az iskola létét, ezért a közeljövőben azt is számba vesszük, hogy van-e olyan ingatlan, egyéb vagyontárgy, mely értékesítésével törleszteni tudjuk az eddig felhalmozott tartozást, illetve biztosítható az intézmény működése.

Mint azt a polgármester elmondta: a döntésről levélben is értesítik a hahóti szülőket, így szeptember elsején már biztos, hogy becsengetnek az iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!