Hírek

2011.08.31. 15:49

Az alapellátásra és a helyi egészségházakra több jut

Szerdán Zalában ülésezett a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács. Az Új Széchenyi Terv négy Nyugat-Dunántúlra vonatkozó pályázati felhívásán összesen 51 nyertes született, derült ki a szerdai tanácsülésen.

Arany Horváth Zsuzsa

A projektek 5,11 milliárd forint uniós támogatással, mintegy 7,34 milliárd forint összköltségből valósulnak meg.  Idén februártól 16,25 milliárd forint értékben jelentek meg felhívások a Nyugat-dunántúli Operatív Programban. Ebből jelenleg 15,65 milliárd forint pályázható, 11 kiírás révén.

A tanács módosította az Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése című pályázati konstrukció forráskeretét, mely az alapellátás fejlesztését, helyi egészségházak kialakítását, a kistérségi járóbeteg-ellátó központok fejlesztését tűzte célul. A fejlesztések volumene érdekében a forráskeret bővítésére volt szükség, így az egészségügyi rehabilitációs ellátási központok kialakítására vonatkozó  pályázat 1,25 milliárdos kerete  1,7 milliárdra, az alapellátás fejlesztése, helyi egészségházak kialakítása pályázat 1 milliárdos kerete 1,3 milliárdra nőtt.

A tanács döntése értelmében a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület 47, a  Hévíz Turisztikai Desztinációs Menedzsment Egyesület 79, a Zalakarosi Turisztikai Egyesület 42 millió forintot nyert a Helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek létrehozása és fejlesztése a Balatoni üdülőkörzetben elnevezésű pályázati forrásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!