Hírek

2011.07.19. 06:40

Társadalmi munkával töltik a nyarat - A polgármester fia is példát mutat

Nem sok településen kaphatók a fiatalok manapság társadalmi munkára, s főleg nem nyáron, amikor mások éppen a hűs habokba csobbannak. Számos szabadtéri rendezvényen tett már jó szolgálatot a létesítmény.

Kelemen Valéria

Az aljzat ottjártunkkor éppen téglaburkolatot kapott.

- Amióta elkezdődött ez a projekt, apu kérésére mindenben segítettem, az ácsmunkától a nádrakásig, reggel 6 órától egészen estig - mondta téglarakás közben egy kis szünetet tartva ifj. Vigh László, aki az egerszegi Széchenyi-Deák SZKI informatika szakán jövőre fog érettségizni. - A polgármester fiaként nem árt, ha példát mutatok, így a többiek is szívesebben dolgoznak a pajtaépítésen. Nyári munkának jó, de azért már eldöntöttem: a jövőben sem ácsolni, sem betonozni nem szeretnék, maradok az informatikánál!

- Nyár van, belefér az időmbe egy kis meló, s az is valahol jó, hogy az én kétkezi munkám is benne lesz ebben az építményben - fogalmazott a BLG-s Gombos Dávid. Évfolyamtársa, Balázs József elárulta: ráér, hiszen jövő héten indul nyaralni, addig is örömmel segíti a falut. - Most végeztem a vépi FVM középiskolában, ez a munka jó gyakorlat az életre - vélekedett Bóha László, aki sofőrként szeretne leginkább dolgozni. A srácoktól egy 10 éves kislány, Vigh Jázmin Magdaléna sem akart lemaradni: a téglahordásból ugyanúgy kivette a részét, mint a nagyok.



Több funkcióval

● Az önkormányzat a fedett elôadótér felújítására a LEADER-pályázaton 5 026 289 forintot nyert, s e mellé 1,5 millió forintos önrészt vállalt

● A korábbi 13 tartóoszlop helyett most 16 tartja az építész által újratervezett tetôszerkezetet

● A pajta több funkciót is betölt: elsôáldozásnak, bérmálásnak, szabadtéri szentmisének, civil rendezvényeknek biztosított már helyszínt

● A létesítmény avatását szeptember 10-ére tervezik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!