Hírek

2011.07.08. 18:21

Önkéntesek festenek, takarítanak Bucsután

Kemendollári fiatalok dolgoznak két napig Bucsután a község szépítésén, majd hamarosan a helyiek viszonozzák az önkéntes program keretében szervezett látogatást.

Szabó Judit

- Még soha nem jártam Bucsután - árulta el a kemendollári Szabó Roland, aki most végzett a Báthory-iskolában, főiskolára jelentkezett, a nyárból pedig két napot önkéntes munkára áldoz. Két fiatalemberrel a Bucsuta határában álló köszöntőtáblát festette át pénteken, hogy jól látható legyen a felirat.

- Két részre oszlott a csapat, a többiek a helytörténeti gyűjteményt takarítják - igazított útba.

A kis múzeumot öt éve rendezte be az önkormányzat  a falu lakóinak felajánlásaiból, mutatta Kucséber József polgármester. Régi bútorok, használati tárgyak, képek és dokumentumok alkotják a gyűjteményt. A fő feladat a kiállított tárgyak leporolása, a helyiség takarítása volt.


- Most végzek először önkéntes munkát. Azért is jó, mert bővül az ismeretségi köröm - mondta a tizenhat éves Kucséber Tímea, hozzátéve, hogy a takarításon kívül feliratokat készítettek a kiállított tárgyakhoz.

- A Zalai Falvakért Egyesület önkéntes centruma kezdeményezte a vándortábor megrendezését azzal a céllal, hogy népszerűsítsük az önkéntes tevékenységet, és az együttműködő falvakban a közösség számára hasznos munkát végezzünk - említette Selmeczi Zsófia, az akció szervezője, az egyesület munkatársa. - Heten jöttek Kemendollárról a falugondonk kíséretében, és hét bucsutai fiatal vállalta, hogy bekapcsolódik a TÁMOP-támogatással megvalósuló programba.

A péntekei nap nem csak a munkáról szólt: délután a település központjában lévő parkban pihenhettek és focizhattak a fiatalok, este pedig bográcsos vacsora várta őket. A bucsutaiak július 22-én és 23-án viszonozzák a kemendolláriak látogatását. Az észak-zalai faluban a hirdetőtáblák fa szerkezetének lakkozása és a temetőkerítés vas oszlopainak festése lesz a feladat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!