Hírek

2011.07.14. 17:27

Hálózatba szervezett paktumok

Zalaszentgróton a tömegszervezetek házában tartották meg csütörtökön a regionális foglalkoztatási együttműködési hálózat kialakításának projektzáró konferenciáját.

Horányi Árpád

Az EU-s társfinanszírozású program a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és a Zalai Falvakért Egyesület szervezésében zajlott, aminek során Rekord elnevezéssel a térségi foglalkoztatási paktumok hálózatát hozták létre. A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretei közt másfél éven át tartó munka eredményeiről, a Rekord-modellről és annak további tervezett tevékenységéről Hollósi Szabolcs, a modellt készítő BFH Európa Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 13 paktumot szerveztek hálózatba, ezzel új, közösen hasznosítható fejlesztési irányokat jelöltek ki. A főbb szempontok közt szerepelt a pályaorientáció, amiben a fiataloknak tudtak segíteni a pályaválasztást megalapozó információkkal. Hangsúlyos volt a vállalkozások indítását és fejlesztését elősegítő tanácsadás, valamint a szakképzésben a gyakorlat biztosításához nyújtott támogatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!