Hírek

2011.06.15. 18:30

Vissza kell fizetni a kórházi előleget - Vajon kit terhel a felelősség a 11 milliós kárért?

Közel 158 millió forintot és annak kamatait kell visszafizetnie a nagykanizsai önkormányzatnak, mivel a kórház sürgősségi ellátásának korszerűsítésére átvett előleget nem használta fel.

Sámel József


A szerdai soron kívüli közgyűlésen elhangzott: az előleg kifizetését követő 8 hónapon belül a  támogatási összeg  10 százalékáról kellett volna bemutatni a számlákat, ám a közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt erre nem volt lehetőség. A jogszabályok értelmében viszont ilyen esetben a megítélt előleget vissza kell fizetni a kamatokkal együtt. Kanizsa esetében mindez közel 170 millió forint, ebből a kamattartozás cirka 11 millió forint, amit működési hitel felvételével tud csak kiegyenlíteni az önkormányzat.

A napirend kapcsán dr. Fodor Csaba (MSZP) módosító indítványt nyújtott be írásban, mely arról szólt, hogy az önkormányzat tegyen feljelentést annak érdekében, hogy kiderüljön, ki a felelős a közel 11 millió forintos kárért. E javaslatot nem támogatta a testület, így megszavazták a hitelfelvételt és az előleg visszafizetését a Magyar Államkincstár részére.

Cseresnyés Péter polgármester elmondta: az előleget nem bukta el az önkormányzat, a pénz ismét lehívható, ha elkezdődik  a konkrét kivitelezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!