Hírek

2011.06.15. 06:44

Más nevében az óraállás sem jelenthető

Az eszteregnyei Nincsics Lajos avval a panasszal keresett meg bennünket, hogy nem fogadta el tőle a kanizsai E.ON a gázfelhasználás bejelentését.

Sinkovics Eta

A gázóra a felesége nevén van, aki a napokban súlyos balesetet szenvedett; Pécsett ápolják kórházban, s nem lehet tudni, meddig tartózkodik ott. Mivel olvasónk nem tud mindennap Pécsre utazni, hogy meghatalmazást kérjen a feleségétől, ahogy azt kérték tőle, azt szeretné, fogadják el tőle is a gázóra állásának bemondását, mivel ennek határideje a napokban lejár.

Megkeresésünkre Varga Ivett sajtószóvivő a következőket válaszolta: Szerződéssel kapcsolatos információt, csekket adatvédelmi és adatbiztonsági okokból csak a társaságunkkal szerződésben álló személy kérésére, vagy az általa meghatalmazott személy részére adhatunk, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXII. törvény és az 1995. CXIX. törvény rendelkezéseinek, valamint a társaságunknál hatályos adatvédelmi és biztonsági szabályzat rendelkezésének megfelelően.

Zárójelben hozzátette, korábban egyébként meglehetősen gyakori tapasztalat volt, hogy haragos vagy válófélben lévő családtagok, házastársak éltek vissza információkkal.

A sajtószóvivő a konkrét esetben azt javasolja, hogy olvasónk éljen az internetes regisztráció használatának lehetőségével, vagy rögzítse óraállását az ingyenesen hívható 0680/210-211-es telefonszámon. Ezeket a szerződéses adatok (partnerszám, mérő gyári száma) ismeretében meg tudja tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!