Hírek

2011.05.04. 18:40

Külföldi rendőrökkel erősítenek a Balatonnál

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az elnöke az idén a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottságnak. Szerdán nyitóértekezletet tartottak Gárdonyban.

Zalai Hírlap

Június elsejétől szeptember 15-ig nagyobb figyelmet fordítanak a közbiztonságért felelős hivatalos szervek, azaz a négy megye - Somogy, Zala, Veszprém és Fejér - rendőrsége az idegenforgalmi szezonban a Balaton és a Velencei- tó környékének nyugalmára.

 

A sajtótájékoztatón Dedics Zoltán ezredes, a Zala Megyei rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója beszélt a zalaiak legfontosabb szezonális feladatairól.

-  Zala megyében, bár rövid, 19 kilométeres a balatoni partszakasz, az okozza a legnagyobb gondot, ha elromlik az idő. Dedics Zoltán ezredes, megyei rendészeti igazgató elmondta, Ilyenkor a nyaralók kirándulnak, a 71-es út forgalma alaposan megnövekszik. Ekkora turistaforgalomra a balatoni és környéki úthálózat nincs fölkészülve, évek óta nem történt ebben változás, így emelkedett a közlekedési balesetek száma. Kezelhetetlen az a közlekedési helyzet, ami elkerülő utak nélkül a Balaton közvetlen közelében, majdnem a parton végighaladó úton zajlik.

- A keszthelyi kapitányság illetékességi területén kiemelt bűncselekmények a gépkocsilopások voltak - folytatta az ezredes. - Ez év elején hét megyét is érintett az az akció, amelyben elfogtuk a bűncselekmények elkövetőit. A két közúti határátkelőhelyen tavaly 1,8 millió személyt léptettek át, a forgalom nem csökkent a világválság ellenére sem.

- A Balaton-partra visszatérve, Keszthely és Hévíz tárgyal a külföldi partnertelepülésével külföldi rendőrök cseréjéről. Még nem tudjuk, hogy sikerül-e a szezonban igénybe venni a segítségüket - fejezte be az ezredes.

További részletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!