Hírek

2011.04.06. 13:28

Hármas ikrek érkeztek - Bálint, Bence és Gergő hozta a boldogságot

Mozgalmas élet kezdődött el a Géri család hévízi otthonában. Valóság lett, amire vágytak: gyermekáldás érte őket, mégpedig háromszorosan. Géri Csongor és felesége, Judit hirtelen vált nagycsaládossá, hármas ikreik születtek.

Horányi Árpád


Amikor a megbeszélt időre látogatóba érkezünk, csend vigyázza a kicsik álmát. Boldogság uralja a házat, a szülői öröm sugárzik az édesanya, édesapa arcáról.

- Július 20-a volt - említi az első nevezetes dátumot Csongor...

- Akkor kaptál sokkot ugye? - nevet nagyot Judit.

- ...egy, kettő, három, számolt az orvos - folytatja Csongor. - A szívhangokat sorolta. Nem is tudom megmondani, hogy mit éreztem akkor. Nincs rá kifejezés. Meglepetés volt, de valóban, szinte sokkszerű!

 

Az egyszerre történt nagycsaláddá válás azonban nem pusztán 9 hónapos múltú. A három gyermek az úgynevezett „lombikbébis” módon fogant. Gyermekvállalási szándékuk és annak eredménye sokaknak jelenthet példát, s adhat reményt.

- Elhatároztuk, hogy nem adjuk fel. Soha nem kerestük egymásban a hibát, eltökélt közös szándékunk volt, hogy szeretnénk gyermeket - idézték az időszakot, amikor azzal szembesültek, hogy orvosi segítségre lesz szükség. - Egymást biztattuk, intettük türelemre, olykor átsírt napokon is éltettük a reményt, hogy lesz megoldás, ezzel próbáltunk nyugalmat teremteni magunknak.

- Két és fél év után, orvosi tanácsra határoztuk el, hogy élünk ezzel a lehetőséggel - így az édesanya. -Tapolcán végezték ezt el, a második beavatkozás hozta meg az eredményt. A 18. héten a vizsgálat már azt is kimutatta, hogy 2 magzat biztosan fiú, a harmadik nemét később tudták pontosan megállapítani. November végétől a terhességet már a zalaegerszegi kórházban töltöttem, szükség volt az állandó felügyeletre, készenlétre.

- Tavaly a karácsonnyal átéltük a várakozást - emlékezett vissza Csongor. - Együtt töltöttük az ünnepet a kórházban. Verőfényesen sütött a nap, nem volt hó. Szinte megidézte az időjárás nekünk a tavaszt, amit annyi izgalommal, annyira vártunk.

A kicsik számára elegendő még egy ágy, benne keresztben sorjáznak, szépen egymás mellett.

 

 

Az édesanya azt mondja: nem lehetne őket összetéveszteni már most sem.

Három petéjűek, nem hasonmások, a születéskori hosszúságuk egyezett csak meg: mindannyian 45 centisen jöttek a világra.

- Gergő 2170, Bálint 2140, Bence 2130 grammal született - sorolta az édesapa. A gyermekek február 16-án születtek, március 1-jén már otthon együtt lehetett a család. A nagyszülők otthon láthatták a kicsiket először, mivel a kórházban annak idején látogatási tilalom volt az influenzajárvány miatt.

- A hazajövetel lehetősége is váratlanul ért bennünket - mesélt tovább Csongor. - Keddi nap volt, a reggeli telefonbeszélgetés után elmentem dolgozni, majd Judit nemsokára újra hívott, hogy délután elengedik őket. Még a kiságy sem volt összerakva...

Négyóránként van etetés, mint az anyuka meséli, az esti sorrend: fürdés és evés külön-külön minden babánál egymás után. Az étvágyuk jó, kevés tápszeres kiegészítésre van csak szükség. Hévíz polgármestere, Papp Gábor munkatársaival nemrég felkereste a családot, önkormányzati részről segítséget ajánlottak ebédszállítással, bevásárlással, takarítással.

- Nagyon jól esett a figyelmesség, köszönjük. Tartjuk a kapcsolatot, szükség esetén alkalmilag számítunk rá, a rendszeres dolgokat a nagyszülők segítségével megoldjuk - mondta az édesanya, hozzátéve, hogy mindkettőjük szülei Zalaszentgróton laknak, terhességéig ő is ott dolgozott, a postán, férje pedig kőműves.

Új élet kezdete
A természet a létfenntartás érdekében általában bőkezű, ivarsejtek milliói közül ha egy is célba ér, elkezdődhet egy új élet. Ám sokan ezt a találkozást hiába várják. A gyermekáldásra vágyakozók zömének képes segíteni az orvostudomány.  

Ikrek-sztorik:

Hármas ikrek a Kiss családban - Mi lett velük?

Hármas ikrek a Király-családban - Mi lett velünk?

Első születésnap az Ocsovai hármas ikreknél

Havonta ezer pelenkát használna el a kecskeméti hármas ikrek

59 éves kismama hármas ikrei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!