Hírek

2011.04.14. 19:55

A szemétbe dobták a Szűzanya-szobrot

Megkerült a Szűzanya-szobor, mely szombatra virradóra tűnt el a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium udvarában található Lourdes-i barlangból.

Péter Gyöngyi


 A hírről elsőként az intézmény igazgatója, Virág Józsefné tájékoztatta lapunkat. Mint mondta, szép gesztusként már csütörtökön reggel érkezett felajánlás a régi szobor pótlására, ugyanakkor a Zala Depó Kft. is jelezte, hogy megtalálták az eredeti alkotást.

A szobor ugyan kicsit sérült, de nagy öröm, hogy egyáltalán meglett és visszakerülhetett az iskolába.

 

A Zala Depo Kft. munkatársai csütörtök reggel a szelektív hulladékot gyűjtő jármű ürítésekor vették észre a szobrot a búslakpusztai hulladékkezelő központ válogatócsarnokában. Értesítették az iskola igazgatóját és a rendőrséget is, tudtuk meg Czudor Léna sajtóreferenstől.

Mint arról korábban beszámoltunk,  a Szűzanya-szobrot ismeretlen tettes, tettesek a hét végén emelték el, ezzel nemcsak anyagi kárt okoztak, de megbántották mindazokat, akik az emlékhely létrejöttéhez akár anyagi, akár fizikális segítséget nyújtottak. Az emlékhelyet a 8. a osztályosok hozták létre, a tanulók és szüleik által gyűjtött adományokból megépítették a barlangot, és parkosították a környékét. A szobor Rómából érkezett, 2008-ban avatták.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!