Hírek

2011.04.08. 18:15

A felzárkóztatás eszközei

A romák világnapja alkalmából rendeztek pénteken oktatási konferenciát a nagykanizsai TISZK központjában, ahol többek között a szakképzés helyzetéről és a nyáron valószínűleg elfogadásra kerülő Európai Roma Stratégiáról is sok szó esett.

Sámel József

A  konferenciát Cseresnyés Péter polgármester nyitotta meg, majd Teleki László, a CKÖ elnöke beszélt a romák oktatásának helyzetéről. Mint mondta: az oktatás fontos a cigányság felzárkóztatásában, de önmagában kevés. A békés együttélés szabályait a romáknak is meg kell tanulni, ugyanakkor a többségi társadalomnak biztosítani kell az esélyegyenlőséget.
Ezután Vajda László, a megyei kisebbségi és nemzeti bizottság elnöke, majd  Heizer Antal, Magyarország szlovákiai nagykövete tartott előadást. Mint elhangzott: a várhatóan nyáron elfogadásra kerülő Európai Roma Stratégia azért fontos, mert a nemzeti forrásokon túl uniós pénzek is rendelkezésre állnak majd e célra, amit Magyarországon is fel lehet használni különféle mintaprogramokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!