Hírek

2011.03.31. 14:40

Kulturális és turisztikai kapcsolatépítés Hévízen

Magyar–horvát kapcsolatépítő találkozóra került sor a minap a hévízi városházán, a vendégek Csazma képviseletében érkeztek. A horvátországi delegációt, melynek tagja volt Dinko Pirak, Csazma polgármestere, Petar Novacski, Muraköz Megye Közgyűlésének elnöke és Rudi Grula, Muraköz Idegenforgalmi Közösségének vezetője, Papp Gábor fogadta a városházán.

Horányi Árpád

Hévíz és Csazma között 2008 óta van partnerkapcsolat, többször érkeztek a fürdővárosba horvát művészeti csoportok, akik látogatását hévízi társegyüttesek viszonozták. A beszélgetés során elhangzott: a két ország népét elsősorban történelmi kapcsolat fűzi össze, a mai kor kihívásainak megfelelően a kultúra és a turizmus területén szeretné szorosabbá tenni az együttműködést. A települések a jövőben több közös programmal színesítik városaik rendezvénykínálatát. Kölcsönösen szóba kerül, az is, hogy a baráti kapcsolatokat testvértelepülési megállapodás aláírásával is megpecsételhetik, ez irányú szándékát Csazma már korábban jelezte Hévíznek.


A küldöttség ezt követően részt vett a víz világnapjának rendezvényén, szállásukról a Hévízi Szobakiadók Szövetsége gondoskodott.

A települések a jövőben több közös programmal színesítik a városok kulturális rendezvénykínálatát, ezek helyszínei a kapcsolati projekt keretében Zalaszentgrótra is kiterjednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!