Hírek

2011.03.18. 07:05

Hivatalos formát öltött: együttműködik az önkormányzat és a városi kamara

Tegnaptól hivatalossá vált a városi kamara és az önkormányzat együttműködése Nagykanizsán. A megállapodást Cseresnyés Péter polgármester, s dr. Polay József elnök is szentesítette.

Sámel József

Mint elhangzott: a kamara és az önkormányzat több hónapja párbeszédet folytat, aminek ugyan jelentős eseménye, de nem a végállomása az együttműködési megállapodás aláírása. A dokumentum konkrét célokat is megfogalmaz, így például a város gazdasági életének erősítését, a beruházásösztönzést, a foglalkoztatás bővítését, a már működő vállalkozások érdekérvényesítésének összehangolását.

Cseresnyés Péter és dr. Polay József is azt hangsúlyozta: jogos volt a kanizsai vállalkozók azon igénye, hogy helyben az önkormányzati beruházások esetén is jussanak megrendelésekhez. Tulajdonképpen ezt a célt szolgálja a Nagykanizsa Minősített Vállalkozója tanúsítvány is. A tegnapi ünnepségen a már meglévő tíz ilyen vállalkozás mellé, újabb 13 cég csatlakozott, miután vállalták a kamara által előírt feltételeket, például a határidők pontos betartását, az alvállalkozók kifizetését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!