"Otthonról hazajártak"

2024.05.25. 13:00

Magyar történelmi és kulturális kincsek nyomában

A Zrínyi-iskola 7. évfolyamos tanulói vettek részt a „Határtalanul” programon nemrégiben, melynek keretében a szomszédos horvát és szlovén területeket fedezték fel.

Benedek Bálint

A 7. évfolyam diákjai nagyon jól érezték magukat a határ menti településeken

Forrás: ZH

A „Határtalanul” program a nemzeti összetartozás operatív programja. A tanulókat Kissné Modor Constance, Dr. Zsirayné Szigeti Rita, Vlasics Anikó és Budáné Józsa Szilvia kísérték el. A kirándulás első három napját Horvátországban töltötték. Jártak Csáktornyán, ahol megkoszorúzták iskolájuk névadójának, Zrínyi Miklósnak az emlékszobrát. Ezután Varasd, Crikvenica, Fiume, Opátija, Lovran és Zágráb következett. Az utolsó két napon Szlovéniában jártak Felsőlendva, Muraszombat, Bántornya, Battyánfalva, Dobronak, Mezővár, Lendva történelmi emlékhelyeit keresték fel. Hajóztak a tengeren, gyönyörű várakat és templomokat fedeztek fel, s eljutottak a Hármashatárhoz. Élményekkel telve tértek haza, s tényleg úgy érezték, hogy „otthonról hazajárunk”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában