Vádemelés

2024.06.17. 07:57

Súlyos baleset a kerékpáros átvezetésen

Figyelmetlen autós ütközött kerékpárossal, és okozott súlyos sérüléssel járó balesetet. A történtek miatt büntetőeljárás indult, ebben nemrég készült el a vádirat.

Arany Gábor

Súlyosan megsérült a kerékpáros

Fotó: Ügyészség

Ennek lényege szerint egy 57 éves férfi 2023. augusztus 24-én délelőtt Mercedes típusú személygépkocsival Zalaegerszegen az Arany János utcából a Rákóczi Ferenc útra kívánt kikanyarodni jobbra a lámpa zöld jelzésénél. Figyelmetlensége miatt nem vette észre, hogy a kereszteződés utáni kijelölt gyalogos-átkelőhely melletti, jelzőlámpával biztosított kerékpárúton (kerékpáros átvezetésen) a szabad jelzésre biciklis halad át, és a járművével neki ütközött. A baleset következtében a kerékpáros férfi súlyos sérüléseket szenvedett. 
A vádirat megfogalmazása szerint a személyautó vezetője magatartásával szándékosan megszegte a KRESZ előírásait, mert miatt nem biztosított elsőbbséget az előtte balról jobbra, szabályosan, a fényjelző készülék zöld jelzésénél áthaladó kerékpárosnak A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a személyautó vezetője ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat, közölte a büntetőeljárásról tájékoztatva dr. Jánky Judit megyei főügyészségi sajtószóvivő. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában