Hírek

2011.03.27. 09:05

Alternatív energiával hajtott vízi járműveknek szelik a Balatont?

Milyen terveik vannak idén a balatoni hajózási szezonra, s mekkora szerepet szánnak a jövőben az alternatív energiával hajtott vízi járműveknek? A választ dr. Bódis Istvántól, a Zöld Hajó Egyesület ügyvezető alelnökétől kaptuk.

Horányi Árpád

 -A szezont tekintve a tavalyi tapasztalatok miatt vannak aggodalmaim, de az optimista természetem révén bizakodó vagyok. A cafetéria rendszer nagyon komoly szerepet tölt be abban, hogy az emberek mire és hol költenek. Építünk ezekre a fizetőeszközökre. A hajózás már egy plusz dolog a nyaralásban, sajnos sokaknak az utazási és a szállásköltségen, a strandbelépőn felül még a hűtőtáskás étkezés mellett se jut már erre. Tavaly, turistalétszám növekedés mellett csökkent a sétahajózási forgalom.
    
- A alternatív energia a vízi közlekedésben élen jár, erre az utóbbi 4 év hajó-motorizációjának növekedése jó példa. A vízen az elektromos meghajtásé a jövő. Igény van rá, korszerű műszaki megoldások léteznek, nagyteljesítményű villanymotorokkal szerelt lakóhajókat lehet vásárolni. Újabb 4 évet adok annak, hogy a balatoni üzemeltetéshez a megfelelő kikötői infrastruktúra kiépüljön. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!