Hírek

2011.02.21. 08:35

Vita a balatoni kukákról

Kukacserére próbálja rávenni több száz ügyfelét az AVE Zöldfok Zrt., amely 83 balatoni település hulladékelszállításáért felelős. A cég szerint a szemetesek jó része nem szabványos, az érintett lakók szerint viszont a cég feleslegesen kényszeríti őket több ezer forintos kiadásra.

MTI

Az ügyet a versenyhivatal is vizsgálja - írta hétfői számában a Népszabadság.
A lap szerint nemrégiben levelet küldött ügyfeleinek az AVE Zöldfok Zrt., ebben arra hívta fel a figyelmet, hogy több háznál, üzletnél találkoztak olyan kukával, amely nem felel meg a szabványoknak, így autóik emelőszerkezete nem tudja azokat üríteni. Arra kérték az érintett lakókat, üzlettulajdonosokat, hogy cseréljék le a kukákat szabványos szemetesre.
   
Az érintett településeken jókora felháborodást keltett a társaság akciója, a lakók nem értették, ha éveken át jók voltak az eddigi kukák, akkor most miért váltak hirtelen használhatatlanná?
   
Szabó Zoltán, a társaság elnök-vezérigazgatója a lapnak elmondta: azért vált sürgőssé a csere, mert jelentősen nőtt a nem szabvány szemetesek száma. Hangsúlyozta, mindezért nem ők és nem is a lakók a felelősek. Mint mondta, kényszerhelyzetben vannak, hiszen az elmúlt években elárasztották a boltokat a silány minőségű, nem szabványos kukák. Ezért a Zöldfok a fogyasztóvédelmi hatósághoz fordult, ahonnan az ügyet a Gazdasági Versenyhivatalhoz továbbították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!