Hírek

2011.02.09. 17:44

Dupla öröm és 300 millió

Amellett, hogy megújulnak az épületek, az oktatással kapcsolatos feltételek is javulnak a zlaszentgróti Csányi-Zrínyi Általános Iskolában.

Sámel József

Baracskai József polgármester hangsúlyozta ezt szerdai sajtótájékoztatóján, melyen a 115 éves alapokon nyugvó 21. századi multifunkciós közoktatási bázisintézmény kialakítása a zalaszentgróti mikrorégióban című pályázatot ismertette. Közölte: az önkormányzat közel 300 millió forintot nyert a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácstól, az összeghez saját erőként 36 millió forintot tesz hozzá a város.

 - Dupla az öröm, egyrészt polgármesterként, másrészt pedig azért, mert a fejlesztési tanács tagjaként részt vettem a pályázat előkészítésében - fogalmazott.  - A pályázat számos elemet tartalmaz, a Csányi tagiskola például teljes hőszigetelést kap, s megvalósul az akadálymentesítés, melynek része lesz egy lift is. A Zrínyi épületében ugyancsak lesz akadálymentesítés, de energia-megtakarítást szolgáló munkákat is elvégeznek. Ezek a fizikai részei a pályázatban foglaltaknak, ami a dolog könnyebb része. Az igazi feladat az lesz, hogy megtöltsük tartalommal és diákokkal az iskolát.
Kiemelte: igyekeznek, hogy a diákok számára megteremtsék a legjobb tudás megszerzéséhez szükséges feltételeket. Szeretnék elérni, hogy az iskola vonzó legyen, s valódi körzetközponti szerepet lásson el.

-  Most négyszáznyolcvan gyermek jár az iskolába, jó lenne, ha a létszám 500 és 600 között lenne - folytatta. -  Amúgy hírértékű még, hogy a zeneiskola a Csányi tagintézménybe költözik, a régi intézmény hasznosításáról pedig a képviselő-testület dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!