Hírek

2011.02.24. 14:58

Avilai Szent Teréz nevén a holnapért

A Keszthelyen működő Daganatos Betegek Klubja munkáját segíti a magánkezdeményezéssel, Avilai Szent Teréz szimbólumával létrehozott „Teréz – Egy Nap a Holnapért Alapítvány.

Horányi Árpád

A kuratórium dr. Doma Imre örökös tiszteletbeli elnök és dr. Szutrély Péter elnök vezetésével a napokban a daganatos betegek világnapja alkalmával tekintette át munkáját. Az alapítványra a jövőben még nagyobb munka és felelősség hárul azáltal, hogy a rákbetegek megyei szövetsége a múlt évben megszüntette a tevékenységét. A felismerés percétől a gyógyulásig való eljutás szerető környezetet igényel, s erre van szükség e betegség melletti élet és a rehabilitáció során és akkor is, ha már fogytán az  erő, s ápolást igényel a beteg. A gyógyulásba vetett hit, a betegségről szerzett tudás is fontos eszköze az egészség visszanyerhetőségének.

Az alapítvány nagy célja az ebben való segítségnyújtás: ha kell, anyagiakkal, tájékoztató előadások szervezésével, klubszerű közösségek megteremtésével, ami világszerte közismerten jó hatású kapcsolathálózatot jelent. Az alapítvány a filozófiája szerint azt az egy napot kínálja a holnapért, ami után mindig van egy következő, melyért érdemes küzdeni, reménykedni, élni.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!