Hírek

2011.02.19. 06:52

A múlt vajon kit érdekel? - A politikusként bírált cégeknél találtak állást

Az idő mindent megszépít - szokták mondani. Nos, így van ezzel a politikus is (legyen bár aktív, vagy kevéssé az), mert akármilyen hihetetlen, ő is ember. Van példám, tipikus.

Horváth-Balogh Attila

 Miért is? Egy hír tanúsága szerint 2009 decemberében Halász Gyula még úgy vélte, az inkubátorház-beruházás felelőtlen projekt, ugrás a sötétbe . A városfejlesztési, környezetvédelmi és idegenforgalmi bizottság 2010. február 22-ei nyílt ülésének jegyzőkönyve alapján pedig az akkor SZDSZ-es képviselő azt mondta: Megdöbbentő, hogy az inkubátorház költségei szépen növekednek és nem vagyok benne biztos, hogy ezek a végső számok. És ezt a félmilliárd forintot - én biztos vagyok benne - hasznosabb célra is tudtuk volna fordítani... Én ezt semmilyen formában nem támogatom. És nem vagyok meggyőződve, hogy ez a legjobb megoldás a vállalkozók támogatására. Milyen kötelezettségeket veszünk a nyakunkba, erről nem volt szó. Az, hogy 5 évig működtetni kell, rendben van, de ennek az üzemeltetési költségei annyira bizonytalanok...

 

A politikuspáros másik fele, Röst János pedig 2007 májusában még a Fidesztől féltette a Vízművet, amikor az el akarta érni Molnár Szabolcs vezérigazgatói kinevezését. Erről sajtótájékoztatón számolt be. Íme a hír 2007. május 15-ről: A fideszes városvezetést eddig is a bosszú, a leszámolás a káosz és a zűrzavarkeltés jellemezte. Beindult most már nagyban a gazdasági társaságok politikai megszállása, politikai komisszárok kinevezése.

A Népszabadság egy nemrégiben megjelent interjújában az olvasható, hogy a Fidesz központi adóssága 2,5-3 milliárd forint. Felvetődik a kérdés, mi a valódi cél az ilyen kinevezéseknél? Csak nem a pártkassza feltöltése? És így folytatta: Az SZDSZ arra kéri a többi nyolcvannégy település polgármesterét, hogy ne támogassa politikai komisszár kinevezését, ne támogassanak politikai megszállást és bojkottálják a Vízműnél ezt az előterjesztést... El a kezekkel a Vízműtől! Aztán amikor szintén a Fidesz javaslatára végül Kassai Zoltánt nevezték ki, s Marton István támadta a cégvezetőt, valamiért az új vezért kezdte el félteni. 2009. július 14-ei sajtótájékoztatóján már így beszélt: Marton István polgármesternek személyes ügyévé vált a Vízmű vezérigazgatójának leváltása...

 

Azóta sok víz lefolyt a Vízmű csövein, a kanizsai SZDSZ prominensei pedig gyakran nyújtottak segítséget a fideszes többségnek a közgyűlési munka során akár előterjesztőként, akár szavazatukkal. Sőt, mint azt lapunk megírta, amikor tavaly júniusban a közgyűlés 78 nap szabadságra küldte Marton István akkori polgármestert, s az jogorvoslatot kért, a várost a bírósági tárgyaláson dr. Funtig Zoltán ügyvéd mellett valaki más is képviselte - Röst János.

Ma már se Halász, se Röst nem tagja a képviselő-testületnek, az SZDSZ-klón Új-Pólus színeiben nem kaptak elegendő voksot a bekerüléshez. Fel is hagytak a politikával. Halász Gyula tavaly december óta az inkubátorház marketingvezetője, Röst pedig e hónap elejétől kontroller a Vízműnél.

Ma már se Halász, se Röst nem tagja a képviselő-testületnek, az SZDSZ-klón Új-Pólus színeiben nem kaptak elegendő voksot a bekerüléshez. Fel is hagytak a politikával. Halász Gyula tavaly december óta az inkubátorház marketingvezetője, Röst pedig e hónap elejétől kontroller a Vízműnél.

 

Pártalapítók
Halász Gyula a kanizsai SZDSZ alapító tagja, marketing- és reklámmenedzser. A 2002-es választáson az SZDSZ-MSZP jelöltjeként lett képviselő. Röst János üzemmérnök szintén alapító, ô 1994-tôl tavalyig volt a városi önkormányzat képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!