Hírek

2011.01.10. 19:20

Kevés pénzzel, nagy lelkesedéssel

Pénzük ugyan nincs sok, a lelkesedésük azonban egyelőre legyőzi az anyagi nehézségeket. A Zalaszentgróti Lövészklub jól működik és népszerű.

Sámel József

 

- A tagságunk létszáma jócskán megnőtt, ám ennek az is oka, hogy megszűnt a Kéthelyi Klub, s a Somogy megyei lövészek közül sokan átjöttek hozzánk. Így most közel ötvenen vagyunk - fogalmazott Krajczár Zsolt, a szervezet vezetője.

- A legfontosabb rendezvényeink továbbra is az országos minősítő versenyek, ezek népszerűek, számos megyéből érkeznek hozzánk sportlövők. Újdonság, hogy vasárnaponként ingyenes felkészítést tartunk azok számára, akik fegyverismereti vizsgára készülnek. Szerencsére van érdeklődés. Ahogy már évek óta, idén sem túl jó a klub anyagi helyzete, a tagdíjakból és az önkormányzat 60 ezer forintos támogatásából tartjuk fenn magunkat, a teljes összeg a fegyverek tárolására is alig elegendő. Ettől függetlenül nem mondtunk le a terveinkről, az íjászpálya és a légpuska lőtér kialakításáról.

A lövészklub épülete a polgárőrség összejöveteleinek is helyet ad, a Krajczár Zsolt által irányított, harminchárom főt számláló szervezetnek ugyanis már nincs irodája.

- Szintén említhetem a nehéz anyagi helyzetet, melynek ellenére rendszeresek a szolgálatok. Ott vagyunk a piacon, a városi rendezvényeken, s hét végén is három fő vigyázza a rendet. Úgy érzem, annak ellenére, hogy a városban tavaly óta már közterületi kamerarendszer működik, szükség van a mi jelenlétünkre is. 

Ezek is érdekelhetik