Hírek

2011.01.18. 07:06

Halottnak hitték az élő csecsemőt Zalaegerszegen: belső vizsgálat indult a kórházban (frissítve)

Mint egy meghalt magzatot, egy úgynevezett vesetálba tettek egy újszülött csecsemőt a zalaegerszegi kórházban 2009 őszén. 10 perc után csak azért kezdték el kezelni, mert felsírt – ezt mondja egy édesanya, akinek emiatt agykárosodott lett a kisfia, számolt be hétfő este a Tények című műsor.

zaol.hu

Előtte vérzett, ezért többször volt orvosnál, de szerinte az nem kezelte rendesen. A kisfiú nem tud magától ülni, és szellemileg is le van maradva. A család kártérítést szeretne és feljelentette a kórházat, olvasható a tv2 honlapján.

Máté koraszülöttként, a 24. héten született meg, alig több mint fél kilóval 2009 őszén. Édesanyja előtte vérzett, ezért többször volt orvosnál, de ott csak kúpot írtak fel neki, azt mondja: nem is vizsgálták meg rendesen. Végül kórházba került, mert már görcsölt. Orvosa azt mondta, hogy el fog vetélni, meg kell szülnie a halott gyereket. Egy vesetálba tették be a kisfiút és elvitték. A 10. percben azonban a gyerek felsírt, csak ekkor kezdték el kezelni, inkubátorba tették. Utána öt hónapig volt kórházban, ezalatt szondán keresztül etették, oxigénhiányos agykárosodása lett.

A család szerint a kórház hibázott, mert a törvény szerint a 24. hétben már nem szabad abortuszként levezetni egy szülést, és az újszülöttet rögtön el kellett volna látni, de ezt nem tették meg. Ezért kártérítést szeretnének. Ügyvédjük azt mondja: 2011. január 15-ig várták, hogy a kórház válaszoljon, de nem tette meg, ezért január 17-én feljelentették őket - számolt be a Tények című műsor.


Szerkesztőségünk érdeklődésére hétfőn este dr. Csidei Irén, a Zala Megyei Kórház főigazgatója annyit árult el, hogy az ügy kapcsán belső vizsgálat indult az intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!