Hírek

2011.01.31. 08:19

Figyelem! Hétfő éjfélig nyilatkozhatnak a magánnyugdíjpénztári tagok a maradásról

Aki úgy dönt, továbbra is magánnyugdíjpénztári tag marad, hétfő éjfélig még nyilatkozhat erről. A lehetőség nem elvi, a nyugdíjbiztosító egerszegi és kanizsai ügyfélszolgálata ugyanis hétfőn 24 óráig tart nyitva.

Varga Lívia

Az országoshoz hasonlóan a napokban Zalában is megnőtt a nyilatkozattevők száma: míg csütörtök délig 1039 zalai töltötte ki a nyomtatványt, pénteken, közel az ügyfélszolgálatok délutáni zárásához már 1300-an nyilatkoztak. (Országosan a szám megközelítette a 68 ezret.)

Megyénkben mindez nem okozott fennakadást, mert, bár a forgalom januárban a megszokott négyszeresére emelkedett, az ügyfelek mindössze 17,5 százaléka jött nyugdíjpénztári ügyben, mondta el dr. Fürediné Kerkai Valéria, a megyei kormányhivatal nyugdíjbiztosítási igazgatóságának megbízott vezetője.

A döntés nem könnyű, hisz´ aki pénztára mellett teszi le voksát, kiírja magát az állami nyugdíjrendszerből, azaz csak idén november 30-ig megszerzett szolgálati ideje alapján kap nyugdíjat – feltéve, ha megvan a résznyugdíjhoz szükséges 15 vagy a teljes öregségi nyugdíjhoz előírt 20 éve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!