Hírek

2011.01.25. 03:27

Döntés előtt modellezik az intézményi integrációt

Varga Miklóst, Zalakomár polgármesterét választotta általános elnökhelyettessé tegnapi ülésén a Zalakaros Kistérség Többcélú Társulása.

Szalabán Attila

Mint az a voksolás előtt elhangzott, a döntést azt tette szükségessé, hogy tavaly októberben, újjáalakuló ülésén a kistérségi társulás Mándó Tibort, Miháld polgármesterét választotta meg általános elnökhelyettessé, aki azonban faluvezetői megbízatásáról december elsejével lemondott, s ezzel a társulási megállapodás értelmében megszűnt elnökhelyettesi pozíciója is. A társulási ülésen végül is Varga Miklóst, Zalakomár polgármesterét választották meg általános elnökhelyettessé.

Az ülésen szó esett a társuláshoz tartozó települések oktatási intézményei társulási fenntartásának kérdéséről is. A jelenlévők hosszas vita után, a tanácskozáson részt vevő szakemberek és iskolaigazgatók meghallgatása után úgy döntöttek: február 15-i határidővel, szakértők bevonásával modellezni kell a települések intézményeinek integrációját, annak minden vonzatát, s a részletes adatok ismeretében hozzák majd meg végleges döntésüket. Ugyanakkor Novák Ferenc elnök kérésére arról is szavaztak, hogy kik nem támogatnának ilyen lépést - a 17 jelen lévő polgármester közül 2 jelezte ellenvéleményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!