Hírek

2010.12.13. 18:45

Nem érdemes őrizetlenül hagyni a kocsit

A térség közbiztonságának állapotáról szóló beszámoló meghallgatásával kezdte munkáját héfőn a Zalakaros Kistérség Többcélú Társulása.

Szalabán Attila

A zalakarosi polgármesteri hivatal tanácstermében tartott ülésen számos aktuális kérdést is megtárgyaltak a társuláshoz tartozó települések polgármesterei. Elsőként dr. Molnár József alezredes, Nagykanizsa rendőrkapitánya tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy a statisztikák szerint a társuláshoz tartozó településeken csökkent a bűncselekmények száma, egyedül a vagyon elleni jogsértéseknél mutatható ki némi emelkedés. Mint rámutatott, jellemzően a falvak utcáin, illetve nyitott udvarain őrizetlenül hagyott gépjárművekből tűntek el az utóbbi időben értékek.

A rendőrkapitány ugyanakkor kérte a polgármestereket, hogy tájékoztassák a rendőrséget tervezett nagyobb rendezvényeikről, szilveszteri mulatságaikról – így azok biztonságára jobban oda tudnak figyelni a rend őrei. Ezt követően még számos kérdésről vitáztak az ülésen, egyebek között elfogadták a társulás idei munkatervét, valamint tárgyaltak a kistérség közoktatási intézkedési tervének felülvizsgálatáról is.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!