Hírek

2010.12.06. 18:28

Braille-eszközök segítik a látásukban akadályozott embereket a könyvtárban

Két év alatt, pályázati összeg segítségével közel tízmillió forintos fejlesztést valósítottak meg a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtárban.

Sámel József

A beruházásoknak köszönhetően bővültek az intézményt látogatók lehetőségei. Pappné Beke Judit igazgató elmondta: a projekt egyik fontos része volt egy modern oktatóhelyiség létrehozása. A kialakításával lehetővé vált a könyvtárhasználók - különös tekintettel a hátrányos helyzetűek - internetes információkeresési tudásának bővítése, ingyenes számítástechnikai tanfolyamok keretében. Az oktatóteremben hét tanulói és egy oktatói számítógép, projektor, s interaktív tábla segíti a résztvevőket. Szeptemberben elkezdődtek a számítógép- használati és e-közigazgatás tanfolyamok. Bővült a könyvtár 24 órában elérhető szolgáltatási köre.

 

Az olvasók otthoni számítógépeikről lekérdezhetik kölcsönzési adataikat, valamint hosszabbíthatnak és előjegyezhetnek dokumentumokat. A pályázat lehetővé tette az intézmény infokommunikációs akadálymentesítésének folytatását is.

Braille-eszközök, két számítógép és szkenner segíti a mozgásukban, látásukban akadályozott embereket a könyvtár használatában. A Zalai Tudástár létrehozásával a megye könyvtárainak on-line szolgáltatásai egy közös felületen válnak elérhetővé, lekérdezhetővé. A városi könyvtár elektronikus rendszeréhez kapcsolódva a községek mozgókönyvtári szolgáltatóhelyei fokozatosan áttérhetnek a számítógépes kölcsönzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!