Hírek

2010.11.09. 06:52

Vizes ajándékok

Lapunk Életünk a víz elnevezésű környezetvédelmi akciójához kapcsolódó pályázaton Söjtör Deák általános iskolájának kedvezett a szerencse. Az ajándékokat tegnap adtuk át.

Varga Andor

Biztosan vannak, akik emlékeznek rá: az iskola Klujber László tanár vezette 7. osztályosai felhívásunkhoz csatlakozva a község Bükkalja-patakját fogadták örökbe. A gyerekek egyszer kitakarították a környéket, a továbbiakban pedig éberen őrködnek a vízfolyás állapotán. Miközben ezen a héten már egy másik környezetvédelmi programban is részt vesznek.


- Témahét zajlik nálunk: az 1-2. osztályosok mesterségekkel ismerkednek, a 3-4-esek nemzetiségi kultúrákkal találkoznak, az 5-6-asok példaképeket keresnek, a 7-8-asok pedig levegő és energia témában oldanak meg feladatokat - részletezte ezt Bíróné Bondor Katalin igazgató.

A Zalai Hírlap témába vágó ajándékait a délutáni tanulószobát megakasztva adtuk át: egy zuhanyzóra csatlakoztatható szűrő és egy vízszűrős kancsó képében. Utóbbi nyilván az ebédlőben hasznosul majd, előbbi kapcsán pedig felmerült, hogy segítségével megmérhetik , valójában mennyire kemény a víz a söjtöri hálózatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!