Hírek

2010.10.26. 05:38

Tovább dagad a kórház-botrány! Újabb hangfelvételek kerültek elő

Titokban készített hangfelvételek kerültek fel a múlt héten az egyik videomegosztóra. A tavaly októberben készült hanganyagban a nagykanizsai kórház gazdasági igazgatói pályázatának mahinálásáról, kórházi dolgozók eltávolításáról esik szó, illetve egy röntgencsőbeszerzésről, amelyről lapunk már a nyáron is írt.

Sámel József

Három hangfelvétel került fel a minap az egyik legismertebb videomegosztó portálra, melyek közül kettő állítólag egy titkos megbeszélésen, tavaly októberben készült. A harmadik felvétel arról a röntgencsőbeszerzésről szól, amellyel lapunk már nyáron foglalkozott. Mint akkor meg is írtuk: a felvételen jól hallható, amint kórházi vezetők arról beszélgetnek, hogy az ominózus berendezést az eredeti vagy a lealkudott áron írják-e be az önkormányzat felé leadott eszközlistára. Akkor dr. Bátorfi József, a kórház főigazgatója lapunknak úgy nyilatkozott: elszomorítja, hogy egyesek belső dokumentumokat és titkos hangfelvételeket szivárogtatnak ki az intézményből. Júliusi cikkünkben azt is megírtuk: a rendőrség is nyomozást indított az ügyben. Tegnap a nyomozás állásáról érdeklődve azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az ügy átkerült a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságához.


A másik két hangfelvételen több szereplő is beazonosítható, a kórházi menedzsment, köztük dr. Bátorfi József főigazgató több, az előző önkormányzati ciklusban MSZP-s képviselővel, dr. Fodor Csabával, Bicsák Miklóssal és Bárdosi Gáborral egyeztet. Hogy miről? A felvétel tanúsága szerint szó esett a gazdasági igazgatói pályázat mahinálásáról, konkrétan arról, milyen indokokkal lehetne érvényteleníteni a pályázatot, hogy a következő kiírásban más is lehetőséghez jusson. Aztán néhány kórházi dolgozó eltávolítása is szóba került. Információink szerint a felvételen megnevezett orvosok és dolgozók már vagy nem dolgoznak a kórházban, vagy jelentős változás állt be munkakörükben.


A videómegosztóra feltöltött egyik hangfelvétel



A videomegosztóra feltöltött anyag egyébként vágott verzió, a kórházi vezetőségés a szocialista képviselők közötti megbeszélés állí-tólag közel 4 órán át tartott.Tegnap a kórház sajtóközleményt adott ki, melyben az olvasható: a helyi hírportálok valótlan állításai minden ténybeli és jogi alapot nélkülöznek, a kórházi vezetés határozottan visszautasítja a hazug vádaskodásokon alapuló támadásokat. Azt írják, ismét szövegkörnyezetéből kiragadott, illegális hanganyagot használnak fel valakik kicsinyes és egyéni céljaik elérésére. A kórház vezetése azt is közli, hogy a zavart keltő szándék ellenére szakszerűen és jogszerűen végzik munkájukat a kórház dolgozói, s ez az eszközbeszerzésekre is igaz. A kórház vezetősége azt írja: megteszik a jogi lépéseket a hamis híreket tényként közlő sajtóorgánumokkal szemben.


A videómegosztóra feltöltött másik hangfelvétel



EGY VENDÉGLŐBEN KÉSZÜLTEK?
A videomegosztóra feltöltött hangfájlokat tegnapig közel félezren nézték, illetve hallgatták meg. A feltöltő, aki „martfeher” néven publikálta a dokumentumokat, azt állítja, hogy a felvételek Nagykanizsától távolabb, egy vendéglőben készültek. A szocialista képviselőkkel való beszélgetés két hanganyaga 10, illetve 8,5 perces, míg a röntgencső beszerzéséről készült anyag körülbelül 3 perces.



Kapcsolódó cikkeink, kattintson az alábbi címekre:


2010. július 28.
Az ár bizalmas adat? Vizsgálják az eszközbeszerzést a kórházban


2010. szeptember 8.
Egyelőre lezárták a nagykanizsai kórház eszközbeszerzési ügyét



A videómegosztóra feltöltött harmadik hangfelvétel



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!