Hírek

2010.09.16. 02:24

Mura-hídi vásár Perlakkal közösen

Közös pályázatokat adott be Letenye és horvátországi testvértelepülése, Perlak a régi Mura-hídon megrendezendő vásár lebonyolítására, illetve a szennyvíztisztító rendszer korszerűsítésére.

zaol.hu

Minderről keddi ülésén döntött Letenye képviselő-testülete. Halmi Béla polgármester elmondta, tegnap nyújtották be a pályázatokat a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Programhoz. Amennyiben támogatást nyernek, Perlakon a szennyvízhálózatot, Letenyén pedig a szennyvíztisztítót korszerűsítenék. A beruházáshoz 1 millió eurót remélnek, az önkormányzatoknak 5 százaléknyi önrészt kellene biztosítaniuk. A két önkormányzat a hortobágyihoz hasonló hídi vásárt is szeretne rendezni a régi Mura-hídon. Ez nemcsak arra kínálna jó alkalmat, hogy hosszú távon biztosítsák a híd környezetének rendezettségét, hanem arra is, hogy megmutassák a helyi értékeket, speciális, a térségre jellemző termékeket. A híd kultúrák találkozóhelye is lehetne, hiszen horvát és magyar kulturális csoportok állhatnának műsoraikkal a közönség elé. A kezdeményezés valóra váltásához 68 ezer euróra pályáznak - ha nyernek, akár már jövőre sor kerülhetne az első Mura-hídi vásárra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!