Hírek

2010.09.10. 17:28

Éhségsztrájkba kezd? Egyedül tüntetett a 77 éves asszony (fotókkal)

Hetvenhét éves asszony, Zagyva Emma kezdett határozatlan idejű, egyszemélyes demonstrációba pénteken a Kossuth utcán. Az akció célpontjai általa csalónak vélt brókerek, akik elmondása szerint négymillió forintjától szabadították meg. A két érintettet a bíróság az ügyben indított perben korábban nem találta vétkesnek.

Varga Andor

Zagyva Emma rutinos tüntetőként mutatkozott be, amikor néhány nappal ezelőtt az egerszegi demonstráció hírével megkereste szerkesztőségünket. Elmondta: Szombathelyen más ügyekben több hasonló megmozdulást szervezett már, legsikeresebb akciójának egy Phare-támogatások elsíbolásával kapcsolatosat nevezett, amikor több tucatnyian sorakoztak fel mellé, s amelynek nyomán ügyészségi vizsgálat is indult.


Most azonban másról van szó. A történet ugyancsak a vasi megyeszékhelyen kezdődött, ahol azok a bizonyos csaló brókerek többeket rábeszélték arra: vásároljanak egy svájci, füstmentes cigaretta gyártásával foglalkozó cég részvényeiből. Zagyva Emma úgy meséli: egy frissen eladott tanya négymillió forintos árát költötte erre, de a remélt nagy hozam helyett a cég tönkrement, felszámolták, s a befektetett pénz elúszott. Zagyva Emma két károsult-társával járt már ez ügyben a bíróságon, ám a Vas megyei testület követelésüknek nem adott helyt. A két bróker ma Zalaegerszegen dolgozik már, s panaszosunk úgy érezte, követnie kell őket.

- Azért vagyok itt, hogy mással ne fordulhasson elő hasonló eset - mondta a brókerház kapualjában.

Az egyszemélyes demonstrációt annak rendje és módja szerint bejelentette a rendőrségen, ám a hatóság mégis közbelépett, mert Emma néni tábláján reggel a brókerek személyiségi jogait sértő, nevüket tartalmazó felirat állt. Később a tüntető visszatért: "Két csaló bróker dolgozik itt, a Kossuth utcában" feliratú, már megfelelő táblával. 

-Visszajöttem és jövök hétfőn is. Sőt, úgy tervezem, éhségsztrájkba is kezdek!


Megkerestük a brókereket is, akik az említett bírósági ítéletre, s az ügyben lefolyt, szempontjukból szintén felmentő PSZÁF-vizsgálatra hivatkoztak. Mint mondták: türelmesek az őket üldöző nénivel, de a reggeli tábla miatt azért feljelentik. Nevük, és pláne a cég nevének közléséhez nem járultak hozzá (az ügyben amúgy magánemberként szerepelnek), bár a Kossuth utcán csak egy brókerház van.

S az elé Zagyva Emma hétfőn megint le fog ülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!