Hírek

2010.09.23. 17:44

233 milliós fejlesztés a keszthelyi VSZK-ban

A keszthelyi Vendéglátóipari Szakközépiskola és Kollégium infrastrukturális rekonstrukciós munkáinak befejezését ünnepelték csütörtökön az intézményben.

Horányi Árpád

Az európai uniós pályázaton nyert 189 millió forint mellé az előírt önrésznél többet, összesen 44 millió forintot tett hozzá a fenntartó Keszthely város önkormányzata, hogy minden igényt  kielégítő, széles műszaki tartalommal  valósulhasson meg a fejlesztés. 


A beruházás jelentőségét hangsúlyozva az oktatás keszthelyi történelmi tradícióiról is említést tett avatóbeszédében a dr. Gloviczki Zoltán, közoktatásért felelős helyettes államtitkár. Kiemelte, hogy a cél középpontjában a diákság áll:  értük, szellemi gyarapodásuk fizikai környezetének javítását szolgálja mindaz, ami elkészült. Ruzsics Ferenc polgármester hangsúlyozta az intézmény szerepét Keszthely iskolavárosi jellegében, s szólt arról, hogy a VSZK-ban zajló oktatás minősége hozzájárul a város idegenforgalmi szolgáltatásainak megítéléséhez.

A beruházás részleteiről Fisli István igazgató, a projekt menedzsere beszélt. A főépületben megújult a tankonyha és a tornaterem, a folyosók és a lépcsőházak. Megtörtént a villamos hálózat és a fűtési rendszer korszerűsítése, hőfokszabályzós szelepekkel ellátott lapradiátorokat szereltek fel, hőszigetelt üvegezésű nyílászárókat építettek be, a melegvíz előállítását napkollektorok segítik. A kollégium összes szobájába új beépített szekrény került, egy emeleten teljes bútorcsere történt, és a padlót is újraburkolták.


Az iskola és a kollégium földszintje akadálymentesen megközelíthető, valamint festés-mázolás is kiegészítette a munkálatokat. Korszerű sport- és oktatási eszközökkel, esélyegyenlőségi, környezeti nevelést segítő felszerelésekkel bővült az intézmény eszközparkja. Új burkolatot kapott a főbejárat előtti tér, megújult a kerítés és a kapu, fedett kerékpártároló készült, szelektív hulladékgyűjtők és új növények kerültek  az udvarra.



Kapcsolódó cikkünk:
Dr. Gloviczki Zoltánnal a kiszivárgott törvénytervezetrôl

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!