Hírek

2010.08.22. 09:00

Rádiósok csicsergő hullámhosszon (fotókkal)

A hagyományos és a modern technika egyaránt felvonult azon az amatőr rádiós találkozón, amelyet szombaton tartottak Nován, a Csicsergő szabadidőközpontban. A laikus nézelődők számára egy korabeli eszközöket felvonultató kiállítást is berendeztek.

Gyuricza Ferenc

- Ez már a harmadik alkalom, hogy az amatőr rádiósok összegyűltek nálunk egy kicsit csicseregni - utalt a helyszínre, s egyben a rádiós tevékenységet kísérő hangjelenségre is a rendezvény szervezője, Ruzsics Milán. - Több, mint száz fő van jelen, évről évre emelkedik az érdeklődők száma, reményeink szerint a jövő évben már valóban nemzetközivé válik a rendezvény, s külföldről is érkeznek rádiósok.


Ruzsics Milán azt is elmondta: a programnak kettős célja volt, egyrészt találkozási, ismerkedési lehetőséget szerettek volna biztosítani mindazok számára, akik többnyire csak az éterből ismerik egymást, ugyanakkor szakmai fórum jelleget is öltött a rendezvény, mivel rádiózásban évről évre fejlődik, változik a technika, így a hobbi szerelmesei Nován erről a tapasztalataikat is megoszthatták egymással.

- Arra is törekedtünk, hogy a laikusok számára színtén kínáljunk valami érdeksséget - tette hozzá Gosztolai Sándor, a Zalaegerszegi Rádió Klub elnöke. - A rendezvényre összeállítottunk egy olyan tárlatot, amely az ötvenes évektől kezdve vonultatja fel a rádiózás eszközeit, köztük olyanokat is, amiket bárki használhatott.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!