Hírek

2010.08.21. 07:47

Figyelem! Fél órás várakozási idő a letenyei átkelőnél

Mintegy félórás várakozási idővel kell számolnia a Letenyén keresztül Horvátországba utazóknak szombat reggel - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ügyelete.

MTI

A Letenye-Muracsány (Gorican) autópálya határátkelő kilépő oldalán a horvátországi turnusváltások miatt növekedett meg ismét a jármű- és személyforgalom.
   
A rendőrség korábban közölte: az autósoknak azt ajánlják, hogy a csúcsforgalom idején vegyék igénybe a magyar-horvát határon a régi közúti átkelőt, az eddigi tapasztalatok szerint ezen keresztül szinte várakozás nélkül lehet átlépni az országhatárt. Ehhez az M7-es autópályáról érdemes már Becsehelynél letérni a 7-es főútra, majd Letenyén keresztül megközelíteni a közúti átkelőt.
   
A Horvátországból hazatérő nagy számú magyar és külföldi - elsősorban lengyel, cseh és szlovák - turista miatt szombaton a déli óráktól a Magyarországra vezető oldalon kell torlódásra, hosszabb-rövidebb várakozási időre számítania az autósoknak.Több határátkelőnél is feltorlódhat a forgalom szombaton

Több határátkelőhelyen is várakozás alakulhat ki szombaton, ajánlott alternatív átkelőket választani - közölte a rendőrség szombaton.
A rendőrség honlapján olvasható tájékoztató szerint Letenye autópálya határátkelőhelyen továbbra is fel kell készülni akár harminc perces, egyórás várakozásra mindkét irányban; délelőttig a kilépő irányban reggel, szombat késő délutántól vasárnap reggel hét és nyolc óra között a belépő irányban lesz a legintenzívebb a személy- és járműforgalom.  
A tompai közúti határátkelőhelyen is nagyobb lehet a belépő forgalom szombat délutántól egészen vasárnap estig, de nem valószínű, hogy a várakozás meghaladja a 60 percet. 
Várakozás esetén a magyar és a szerb állampolgárok részére alternatív útvonalnak a reggel nyolc és este hat óra között nyitva tartó bácsalmási közúti határátkelőhelyet ajánlják a hatóságok.
A Nyugat-Európába visszautazó vendégmunkások miatt várható nagyobb forgalom a röszkei autópálya határátkelőhelyen a belépő irányban péntek déltől egészen vasárnap este kilenc óráig, itt akár 1-2 órás várakozással is számolni kell. 
A szerb határszakaszon átlépő szerb és a magyar állampolgárok részére alternatív útvonalnak a reggel nyolc és este hat között nyitva tartó Tiszasziget közúti határátkelőhelyet ajánlják.
Ártándnál szombaton a belépő irányban lehet - hatvan percet meg nem haladó - várakozásra számítani.
A rendőrség közölte azt is, hogy a határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, teljes kapacitással üzemelnek, és ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében.
   
Az aktuális határhelyzetről a http://www.police.hu/hatarinfo/varakozas.html" target="_blank" oldalon lehet tájékozódni

Ezek is érdekelhetik