Hírek

2010.08.24. 06:03

"A gazda telefonál, hogy hozzuk el a kutyát, mert neki sincs mit ennie"

Zsúfolásig megtelt a Csilla dűlői állatmenhely, s egyre nagyobb erőfeszítést igényel, hogy előteremtsék a kellő mennyiségű élelmiszert a kutyák és macskák számára. Segítséget várnak.

Szabó Judit

 

- Előfordul, hogy idetelefonál a gazda, hogy hozzuk el a kutyát, mert neki sincs mit ennie - vázolta a helyzetet Füzi Ildikó, az állatmenhely vezetője. Mint elmondta: nincs lehetőségük arra, hogy megakadályozzák a szaporulatot a menhely falain kívül, s az állatotthon zsúfoltsága miatt arra sem, hogy befogadjanak olyan kutyákat vagy macskákat, akiktől anyagi okokból szeretnének megválni a gazdák. Éppen elég feladatot jelent a gyepmesteri telepre szállított állatok elhelyezése. Az átvételüket mindenképpen megoldják, a pénzzavarba került gazdáknak azonban pillanatnyilag csak úgy tudnak segíteni, hogy az ő kutyáiknak is megpróbálnak új gazdát keresni a hirdetéseikben.

 

 

A másik probléma, hogy egyre nagyobb erőfeszítést igényel a száz férőhelyes állatotthon lakóinak élelmezése.

- Régebben nagyon sok felajánlás érkezett. Az élelmiszer-áruházaktól megkaptuk a rajtuk maradt húsárut, de a lejárt termék ma már veszélyes hulladéknak minősül, nem adhatják oda. A Zalabaromfi megszűnt, amely ugyancsak támogatta élelmiszer-adománnyal a menhelyet. Jelenleg kenyeret és sajtot kapunk heti rendszerességgel két nagy cégtől, ez az, amire biztosan számíthatunk, és húst is szokott adni egy vállalkozás. A száraztápot meg kell vennünk - összegezte Füzi Ildikó. - A tápra nyáron nagyon nagy szükség van, mert lassan hűl ki a hús, amit megfőzünk. Ha azt adunk, csak délután háromkor tudunk etetni. A kánikulában egyébként jobb is, ha nem húst, hanem száraztápot esznek az állatok.

A menhely az állatbarátoktól vár segítséget, mert egyre nehezebben tudja biztosítani a kellő mennyiségű tápot. Macskáknak és kutyáknak való tápot is szívesen fogadnak. Füzi Ildikó elmondta: nincs szó arról, hogy az állatok éheznek, ez nem fordulhat elő, de nagyon megkönnyítené a munkájukat, ha több adomány érkezne.

A menhely az állatbarátoktól vár segítséget, mert egyre nehezebben tudja biztosítani a kellő mennyiségű tápot. Macskáknak és kutyáknak való tápot is szívesen fogadnak. Füzi Ildikó elmondta: nincs szó arról, hogy az állatok éheznek, ez nem fordulhat elő, de nagyon megkönnyítené a munkájukat, ha több adomány érkezne.

 

 

● A Csilla dűlői állatmenhelyen nemcsak az adományozókat várják, hanem azokat is, aki szívesen örökbe fogadnának kutyát vagy macskát
● Állatorvos által megvizsgált és ellátott, beoltott négylábút vihet haza, aki úgy érzi, jó gazdája lenne
● Ivartalanított, mikrochippel ellátott kedvencet is magukhoz vehetnek az állatbarátok
● Akinek nincs lehetősége befogadni kutyát vagy macskát, az is segíthet: egy-egy órára elviheti sétálni kedvencét
● A menhely naponta 10-tôl 14 óráig van nyitva
● Jelenleg is folynak fejlesztések, új macskaház épült, s négy új kennelt alakítanak ki  

 

A menhelyekben több kutyus is gazdára vár. Nézze meg őket, s válasszon házőrzőt, társat a menhelyi lakói közül.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!