Hírek

2010.07.05. 16:48

Zalai ügyvivő az SZDSZ-nél

A Szabad Demokraták Szövetsége legutóbbi küldöttgyűlésén a zalai - volt képviselőt - dr. Szigethy Istvánt is ügyvivővé választották. Jelenleg öten töltik be ezt a posztot, közülük hárman vidékiek.

Szabó Judit


Bár a névváltoztatás is felmerült, végül erről nem döntött a minapi SZDSZ-küldöttgyűlés, abban viszont megegyezés született, hogy vissza kell térni a hazai liberalizmus XIX. századi gyökereihez - mondta dr. Szigethy István ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, aki a nyíregyházi Lövei Csabával, az esztergomi  Varga Győzővel a vidéki politikusokat képviseli, s a vidék hangját erősíti az ügyvivői  testületben. Rajtuk kívül Budapestről  Szabadai Tibor és Tarján András szerepel a testületben.

- Megkezdjük az építkezést, áttekintjük a párt  anyagi helyzetét, s megfogalmazzuk azokat a sarokpontokat, amelyek mentén visszatérhetünk a deáki gyökerekhez, amelyre  az erőszakmentes politizálás európai mintájaként tekintünk. A szabadelvűség ugyanis magyar termék   - mondta a politikus, nagy reményeket fűzve a megújuláshoz.

Az ügyvivők akiket 120-130 küldött választott meg  múlt hét végén megtartották első ülésüket. A párttagságot 700-800 főre teszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!