Hírek

2010.07.21. 18:46

Mentőautó a légibázisnak

A sármelléki légimentőbázisnak szerdán ünnepélyesen adták át azt a nyolcesztendős, Volkswagen típusú mentőautót, melyet az ausztriai Bad Radkersburgi Vöröskereszt adományozott zalai partnerszervezetének.

MTI

Dr. Túri Péter, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. vezetője elmondta: örülnek a kiváló állapotú, jól felszerelt gépjárműnek, mely egyelőre a repülőtéren belüli mozgást segíti. Később azonban tervezik, hogy a mentőhelikopter akadályoztatása, rossz időjárási viszonyok esetén térségi szolgálatra is bevetik. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a mentő - melyet Lentiben készítettek fel a sármelléki munkára - Ausztriában eddig esetkocsiként működött, a jelenlegi felszereltsége alapján - amit szintén az osztrákok adományoztak - viszont hazánkban egyelőre csak szállítójárműként vethetik be.

- Hat év alatt kitűnő kapcsolatot építettünk ki a Bad Radkersburg-i partnerszervezetünkkel, ez az adomány is ennek köszönhető - foglalta össze röviden Ari Miklós mentőtiszt, a Vöröskereszt Zala megyei elnökségének tagja. - A közelmúltban egy hivatalos találkozón vetették fel a kérdést, hogy mi módon tudnának segíteni bennünket, akkor említettük meg, hogy milyen gondokkal küzd a sármelléki légimentő bázis.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!