Hírek

2010.07.16. 17:00

Késik a főposta felújítása

Már tavaly november végén kiköltözött a zalaegerszegi főposta a Széchenyi téri épületből, de a felújítás azóta sem kezdődött el, hívta fel rá a figyelmet sms-ben egyik olvasónk.

Szabó Judit

Mennyibe kerül ez nekünk? - kérdezte, utalva rá, hogy a posta már több mint fél éve ideiglenes, bérelt helyiségben működik a Rákóczi úton. A Magyar Posta Zrt.-hez fordultunk, a bérleti díjról azonban nem kaptunk felvilágosítást Hüse Marianna szóvivőtől. Az üzemeltetés költségei az üzleti titok kategóriájába tartoznak, írta elektronikus levelében. A felújítás azért késik, tudatta, mert  az első közbeszerzési eljárás eredménytelenül zárult, nem érkezett ugyanis érvényes ajánlat. Az új eljárás folyamatban van, erről  a hivatalos eredményhirdetés után adnak majd tájékoztatást.
A munkálatok elindítását szeptember elejére tervezik (ha a közbeszerzés eredményes lesz, és senki sem igényel jogorvoslatot), az átadást pedig 2011 március 31-re.

A beruházás tervezett összköltsége eléri a háromszáz millió forintot. Ebből mintegy százmillió forintot az épület rekonstrukciójára költenek, a fennmaradó összegből pedig informatikai fejlesztéseket, gép- és bútorbeszerzéseket és  biztonságtechnikai korszerűsítéseket finanszíroznak   a beruházás előkészítésén túl. A felújítás keretében akadálymentesítik   a főposta épületét,  valamint  nyitott pultos szolgáltató helyeket hoznak létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!